Website project
webdesign_homepage_leasinvest.width-1000.format-webp

Case Study: Nextensa - Het Transformeren van Vastgoed voor Duurzame Gemeenschappen

Overzicht:

Nextensa is een prominente Belgische vastgoedinvesteerder en -ontwikkelaar met activiteiten in België, Luxemburg en Oostenrijk. Met een portefeuille van hoogwaardige vastgoedobjecten met een waarde van ongeveer 1,7 miljard euro richt Nextensa zich op residentiële, kantoor-, winkel- en gemengde projecten. Het bedrijf is toegewijd aan het creëren van inspirerende en duurzame omgevingen die waarde genereren voor belanghebbenden, bijdragen aan de gemeenschap en de stedelijke structuur verbeteren.

webdesign_nextensa_portfolio.height-1000.format-webp

Client Goals:

Het primaire doel van Nextensa is om vastgoed te transformeren in levendige en duurzame gemeenschappen. Door te investeren in en het ontwikkelen van hoogwaardige vastgoedobjecten streeft Nextensa ernaar waarde en rendement te genereren voor haar belanghebbenden, terwijl er een positieve impact op de gemeenschap wordt gerealiseerd. Het bedrijf wil inspirerende omgevingen creëren die een hoge kwaliteit van leven bevorderen, economische groei stimuleren en bijdragen aan de algehele stedelijke ontwikkeling.

Belangrijke Projecten:

Tour & Taxis:

Het paradepaardje van Nextensa is het project om een voormalig industrieel terrein in Brussel, bekend als Tour & Taxis, om te vormen tot een dynamische gemengde wijk. Het project omvat kantoren, woningen, winkels, restaurants, culturele locaties en groene ruimtes. Nextensa leidt de laatste fase, waarin de ontwikkeling van een hotel, congrescentrum en openbaar park plaatsvindt. Het project heeft als doel het gebied nieuw leven in te blazen, de stedelijke ervaring te verrijken en een bloeiend gemeenschapscentrum te creëren.

Lake Side:

Nextensa werkt samen met de stad Turnhout en andere partners aan de herontwikkeling van het voormalige Philips-terrein tot een nieuwe stedelijke wijk genaamd Lake Side. Het project omvat een alomvattende visie met 1.000 woningen, kantoren, winkel- en vrijetijdsvoorzieningen, evenals een groot meer en park. Door de transformatie van het terrein streeft Nextensa ernaar een levendige en duurzame stedelijke omgeving te creëren die de kwaliteit van leven voor bewoners verbetert en bijdraagt aan de groei van de stad.

Cloche d'Or:

De betrokkenheid van Nextensa bij de ontwikkeling van Cloche d'Or, een nieuw stedelijk centrum in Luxemburg, benadrukt haar inzet om hoogwaardige leef- en werkomgevingen te creëren. Het project omvat moderne kantoren, appartementen, winkels, scholen en openbaar vervoersinfrastructuur. Nextensa bezit meerdere kantoorgebouwen in dit gebied en beschikt over grond voor toekomstige ontwikkeling, wat haar toewijding toont aan het bijdragen aan het stedelijke landschap van Luxemburg en het ondersteunen van duurzame groei van de stad.

Resultaten en Impact:

De strategische investeringen en ontwikkelingsinitiatieven van Nextensa hebben geleid tot transformerende projecten die aanzienlijke waarde genereren voor belanghebbenden en bijdragen aan duurzame gemeenschappen. Door voormalige industriële terreinen een nieuwe bestemming te geven en samen te werken met lokale partners, heeft Nextensa met succes stedelijke gebieden nieuw leven ingeblazen en levendige gemengde wijken gecreëerd.

Het Tour & Taxis-project in Brussel heeft een eens onderbenut industrieel terrein getransformeerd tot een dynamisch centrum dat bewoners, bedrijven en bezoekers aantrekt. De ontwikkeling draagt bij aan de lokale economie, versterkt de stedelijke structuur en biedt waardevolle voorzieningen zoals culturele locaties en groene ruimtes.

Lake Side in Turnhout toont Nextensa's inzet voor duurzame stedenbouw. Het project revitaliseert een voormalig industrieel terrein en creëert een bloeiende stedelijke wijk met diverse huisvestingsmogelijkheden, commerciële ruimtes en recreatieve voorzieningen. Deze ontwikkeling versterkt de aantrekkingskracht van de stad, stimuleert economische groei en verbetert de kwaliteit van leven voor bewoners.

Cloche d'Or in Luxemburg illustreert Nextensa's toewijding om hoogwaardige leef- en werkomgevingen te creëren. Door moderne kantoren, appartementen en ondersteunende infrastructuur te ontwikkelen, draagt Nextensa bij aan de stedelijke groei van de stad en biedt het een aantrekkelijke omgeving voor bedrijven en bewoners.

Het hoofdkantoor van Nextensa in Gare Maritime, een gerenoveerd voormalig treinstation, getuigt van het bedrijf's toewijding aan circulaire architectuur en stedelijke regeneratie. Deze innovatieve benadering van duurzame ontwikkeling toont de waarden en toewijding van Nextensa aan het creëren van inspirerende ruimtes.

Door middel van hun transformerende projecten en duurzame ontwikkelingspraktijken heeft Nextensa zich gevestigd als een leider in vastgoedinvesteringen en -ontwikkeling, en draagt het bij aan positieve veranderingen in de samenleving en duurzame gemeenschappen.