Wagtail content management

wagtail_cms_image

Nieuwe klanten vragen dikwijls of wij ook Wordpress, Drupal ... websites aanbieden. Als we dan een beetje doorvragen wil men vooral een gebruiksvriendelijk CMS dat toelaat pagina's op een eenvoudige manier te publiceren. Wij vinden Wagtail juist daarom een ideale keuze. Voor ons is Wagtail modernere hedendaagse dynamische CMS. Waar vooral wij alle technische uitdagingen vlot mee kunnen programmeren. Met als bonus dat jij een super gebruiksvriendelijke CMS zal hebben. Daarom kiezen wij voor onze webdesign diensten de nummer 1 CMS in de Python wereld: Wagtail.

Wat is Wagtail CMS?

Wagtail is een hedendaags Content Management System dat bovenop het Django web framework wordt gebouwd. Het heeft alle features die je mag verwachten van een moderne CMS.

 • Navigatie volgens boomstructuur
 • Richtext content editors met mogelijke uitbreidingen
 • Media materiaal zoals foto's en documenten op één centrale plaats beheren
  • Artificiële intelligentie implementatie voor het herkennen van foto's
  • Point of interest focus gebied
 • Internationalisatie, eenvoudig om meerdere talen te beheren
  • Integratie met DEEPL voor automatische AI vertalingen.
 • Het opzetten van workflow in het traject van concept naar publicatie voor artikels.
 • Backend is WCAG compatible, dit voor slechtzienden en blinde mensen
 • Formbuilder zodat je eigen forms kunt maken.
 • Streamfields
 • Uitgebreid rechten systeem
 • Multisite capaciteit
 • SPA of MPA (headless CMS)
 • en veel meer ... (zie op website van wagtail)

Wat maakt Wagtail zo geliefd bij gebruikers?

wagtail_cms_edit

Vanuit gebruikersoogpunt is Wagtail voornamelijk als content editor een uitstekende ervaring. Je kunt als web developer er alles mee doen wat je fantasie toelaat. Voor ieder onderdeel dat jij als klant nodig hebt kunnen wij kleine component programma's maken. Hierdoor ben je in staat om steeds rijkere pagina's te maken. Uiteindelijk komt dit de algehele UX user experience ten goede. Je pagina's worden dynamischer binnen het framework dat wij voor je programmeren.

Maak SEO content met een team.

Wagtail leent zich heel goed om met meerdere mensen aan de content en SEO te werken. Dit dankzij de ingebouwde content flows die je als eigenaar kunt opzetten. Werk je bijvoorbeeld met een copywriter of een vertaler en heb je een proofreader? Welnu, met Wagtail zet je deze flows eenvoudig op in het CMS. Je kunt namelijk via het rechten systeem bepaalde profielen aanmaken. Wanneer er dan een pagina wordt aangemaakt kun je hiervoor een automatische flow opzetten, waardoor je bij iedere stap naar publicatie de reviews en goedkeuringen kunt krijgen van de juiste mensen. Zo is de copywriter steeds op de hoogte wanneer deze een tekst moet redigeren en wordt de vertaler op het juiste moment automatisch ingeschakeld. Daarnaast kun je dankzij een comment systeem in Wagtail teksten voorzien van commentaar binnen het team. En dankzij het rechten systeem ben je in staat deze flows ook uit te splitsen, bijvoorbeeld als je werkt met verschillende teams.

Aanpassing en uitbreidingen van de website.

Als je website eenmaal live staat, wil je misschien wel heel nieuwe paginatypes of andere aanpassingen of uitbreidingen binnen je systeem. Welnu, Wagtail is dankzij zijn Django architectuur en modulaire opbouw op zowel het frontend als backend gedeelte overzichtelijk aan te passen door uw webdeveloper. Dit maakt ook dat je steeds nieuwe functionaliteiten kunt vragen.

In de meeste gevallen wanneer wij een website bouwen is er meer nodig dan enkel een website. Deze moet dikwijls geïntegreerd worden in een CRM of met een API. Soms mogen we zelf webapplicaties bijbouwen voor speciale business logic cases. Welnu, ook hiervoor zit je met Wagtail uitstekend. Meer nog: het is de reden waarom wij volop kiezen voor Wagtail en daarom één van de USP's.

Vanwaar komt Wagtail?

Ze is ontstaan bij het gerenommeerde UK Non Profit based web agency Tourchbox. De developers raakten gefrustreerd met de bestaande populaire content management systemen zoals Wordpress en Drupal. Daarom begonnen ze enkele jaren geleden met het bouwen van Wagtail als een Open Source project. Eenmaal Wagtail stabiel was, hebben ze de keuze gemaakt om niet langer met Wordpress of Drupal te werken, ook al hadden ze daar gerenommeerde NGO's.

Sindsdien is Wagtail uitgegroeid tot de nummer 1 CMS in Python/Django land en wereldwijd een snel groeiend succes. Torchbox en vele anderen maken grote websites zoals Oxfam, Nasa jet propulsion laboratory en kleinere websites worden gebouwd met Wagtail.

Conclusie

Ben je aan het kijken om voor jouw bedrijf of project een website te laten maken, maak dan jouw website content manager happy door voor Wagtail te gaan. Je maakt hiermee een prima keuze.

Features van Wagtail

Snel

Wagtail is ontzettend snel. Jouw website zal daarom uitstekent scoren op snelheid

Gebruiksvriendelijk

Het CMS is heel intuïtief. Geen moeilijke toestanden waardoor je je CMS verkeerd configureert of eerst een opleiding nodig hebt om hem te begrijpen.

Content Management

Wagtail laat perfect toe om met een team aan jouw content te werken. Je kunt revisies en goedkeuringsprocessen incorporeren.

Flexible

Dankzij de opbouw rond Python en Django is het voor programmeurs makkelijk om extra features toe te voegen.

Open source

Doordat er wereldwijd support is voor Wagtail, blijft het CMS verbeteren en hebben we vertrouwen in de toekomst.

API

Wagtail kan volledig headless toegepast worden zodat de website volledig met API's kan worden opgebouwd.

Wat kost een Wagtail website?

Wanneer je verschillende offertes vraagt aan webagency’s zul je heel verschillende prijzen krijgen. Dat komt omdat heel veel afhankelijk is van welke services je nodig hebt. Hoeveel custom ontwikkeling en design is er exact nodig en hoeveel design revisies? Zijn er API integraties? Moet er content geschreven worden? Moet er een marketingplan worden gemaakt?

Code-on bouwt jouw website met Wagtail headless of zogenoemde SPA techniek. Dat betekent dat jouw website van de meest actuele en beste technieken gebruik maakt en daarmee niet alleen razendsnel wordt, maar ook zeer veel mogelijkheden heeft.

wagtail_cms_edit

Met Wagtail kunnen onze developers snel de nodige componenten maken van een website en er voor zorgen dat deze beschikt over een zeer eenvoudig te bedienen, gebruiksvriendelijk CMS.

onno.png
Onno Timmerman Zaakvoerder Code-on