wagtail CMS met AI GPT booster

Wagtail en ChatGPT: automatische tekstinvulling, een demonstratie

Hoe je vlot content kan aanmaken in je website met GPT

Demonstratie Wagtail AI cms

In deze demonstratie laten we zien hoe je met Wagtail en GPT-4 AI automatisch content kunt genereren voor het maken van webpagina’s. Dit proces maakt gebruik van een op maat gemaakte Wagtail-module, die het creëren van pagina's en het invullen van content aanzienlijk versnelt en vereenvoudigt. Hieronder volgt een stap-voor-stap overzicht van hoe deze technologie werkt en wat je ermee kunt bereiken.

1. Pagina aanmaken met automatische invulling

We beginnen in de Wagtail admin. Waar ik een nieuwe servicepagina wil toevoegen. In plaats van de inhoud handmatig te schrijven, gebruik ik de op maat gemaakte module die gekoppeld is aan GPT-4. Deze module genereert automatisch de benodigde tekst.

Door een prompt te gebruiken, vraagt de module GPT-4 om relevante content te schrijven, inclusief de structuur en de benodigde componenten. Dit bespaart tijd en zorgt voor een solide startpunt voor het verder bewerken van de pagina.

2. Automatische aanvulling van componenten

Naast de tekst worden ook alle onderdelen van de pagina automatisch gegenereerd. Zodra GPT-4 de content heeft ingevuld, hoeft alleen nog een afbeelding toegevoegd te worden, en dan is de pagina klaar om gepubliceerd te worden. Ik denk dat we de afbeelding ook automatisch kunnen toevoegen als dat nodig zou blijken

Wagtail en GPT-4 AI voor automatische tekstinvulling - YouTube 2024-09-17 12-43-54

3. Pagina bekijken en bewerken

Na het publiceren kun je direct de live-versie van de pagina bekijken. In het voorbeeld wordt bijvoorbeeld de vraag "Waarom kiezen voor Wagtail?" behandeld, waarbij GPT-4 een goed geschreven tekst aanlevert over de voordelen van dit krachtige CMS, specifiek ontworpen voor KMO's.

4. Aanvullende content genereren

Als de gegenereerde tekst niet volledig naar wens is, kun je gemakkelijk extra content laten toevoegen. Dit gebeurt ook weer via een prompt in de Rich text editor. We maken in dit geval gebruik van GPT-4 met een template prompt (zie video). Zo kun je snel nieuwe secties aan de pagina toevoegen of bestaande secties uitbreiden.

5. Correctie en vertaling

Naast content creatie kan GPT-4 ook helpen met correcties. Zo kan de AI spelling- en grammaticafouten opsporen en verbeteren. Maar het gaat verder dan alleen tekstcorrectie; je kunt de hele pagina automatisch laten vertalen met behulp van DeepL. Dit gebeurt eenvoudig door op de knop "Vertaal met DeepL" te klikken, waarna de volledige content wordt omgezet naar het Engels of een andere gewenste taal.

6. Tijdsbesparing en kwaliteit

Deze methode biedt aanzienlijke tijdsbesparingen bij het maken en beheren van webpagina's. Hoewel de AI nog niet perfect is en soms hallucinaties (onjuiste feiten of overmatige fantasie) kan bevatten, levert het een goede basis voor contentcreatie. Naarmate AI verder ontwikkelt, zullen de resultaten alleen maar beter worden.

7. Op maat gemaakte oplossing

Het systeem dat in deze demonstratie wordt getoond, is op maat ontwikkeld voor onze toepassing met Wagtail en GPT-4. Hoewel deze workflow specifiek voor ons is gemaakt, kan het concept worden toegepast in andere Wagtail implementaties om content creatie te vereenvoudigen.

Kortom, deze technologie biedt een krachtige oplossing voor het snel en efficiënt creëren van webpagina's, waarbij veel handmatig werk door de AI wordt overgenomen. Hoewel het nog niet perfect is, maakt het al een groot verschil in de snelheid en kwaliteit van de content creatie.

Wil je ook een website op maat?

Op zoek naar een website op maat? Heb je specifieke uitdagingen of moet de site extra snel zijn? Wij bouwen jouw website, hoe complex ook. Met ons maatwerk gaan we iedere uitdaging aan die jij nodig hebt voor succes!

Contacteer

Of, mail ons op info@code-on.be