maak een afspraak
Web development bureau
Code-on helpt uw bedrijf zijn werk te vereenvoudigen

Web en software toepassingen voor sp.a

Webdevelopment projecten in samenwerking met een communicatiebureau

Communication Matters

De eerste stapjes die door Code-on werden gezet waren als freelancer. Het is in deze hoedanigheid dat zaakvoerder Onno Timmerman in 2005 een samenwerking startte met communicatie bureau Communication Matters. Waar Code-on verantwoordelijk is voor de technische uitwerking van projecten neemt Communication Matters de marketing strategie en het design voor zijn rekening. Code-on en Communication Matters zitten rond de tafel en overlopen samen de scope en technische strategie van ieder project. Deze wisselwerking tussen aan de ene kant een technische en aan de andere kant een strategische partner levert voor de klant steevast een creatieve oplossing op.

Deze samenwerking heeft ons in staat gesteld deel uit te maken van enkele interessante projecten. Enkele van onze voornaamste klanten dusver waren sp.a, Atlas Copco, NMBS,...

sp.a; een verhaal van maatwerk

Een politieke partij is steeds in verandering en heeft dus constant nood aan development aanpassingen. Voor sp.a bouwde Code-on naast een website, die steeds aangepast wordt voor iedere verkiezingsstrijd, ook verschillende interne platformen. In samenwerking met Communication Matters ontwikkelde Code-on een CRM-systeem, een distributieplatform voor sp.a parlementsleden, minister websites, een event manager, een amendement module, een nieuwsbriefapplicatie,... Kortom, Code-on bouwt modules en systemen op maat die sp.a in staat stellen om sp.a als organisatie en hun interactie met het publiek te managen.

De uitdagingen die Code-on voorgeschoteld kreeg vanuit sp.a en Communicaton Matters waren veelvuldig en complex van aard. Om wille van politieke ontwikkelingen is het nodig om snel op de bal te kunnen inspelen en Code-on voorzag hiervoor steeds de nodige IT-matige ondersteuning. Het maatwerk dat wij leveren zorgt voor een grote mate van flexibiliteit en laat ons toe onze technische kennis aan de dag te leggen om voor iedere uitdaging een gepaste toepassing te ontwikkelen. Onze klanten, zoals sp.a, plukken daar de vruchten van.

Andere samenwerkingen met Communication Matters

Sinds de start van onze samenwerking in 2005 is Code-on geëvolueerd van een freelancer naar een volledig team bestaande uit front- en backend experten en project managers. Dit team stond door de jaren heen steeds klaar om samen met Communication Matters nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Atlas Copco

De Atlas Copco groep is een internationale onderneming actief in verschillende industriële takken. De belangrijkste vestiging in België bevindt zich in Wilrijk waar men het internationaal hoofdkantoor en een grote productie-eenheid van de compressorendivisie kan vinden. Om de werking van deze multinational te ondersteunen sloegen Communication Matters en Code-on de handen in elkaar.

Allereerst ontwikkelde Code-on een app voor het sales team van Atlas Copco. Deze mensen zijn voortdurend op de baan of op locatie bij hun klanten. Om het verkoopproces verder te optimaliseren ging Code-on aan de slag en ontwikkelde een sales tool in de vorm van een app. De door ons ontwikkelde tool staat verkopers toe om alle relevante informatie in te geven zodat deze op een uniforme manier met behulp van een tablet getoond kan worden aan de klant. Dit maakt het leven van de verkoper niet alleen een stuk makkelijker, het zorgt er ook voor de dat de Atlas Copco huisstijl en professionaliteit correct wordt uitgedragen tijdens ieder verkoopgesprek.

Naast een sales tool ontwikkelden Code-on en Communication Matters ook een personal development tool. Dit volledig geautomatiseerde systeem nodigt werknemers uit om enkele gegevens in te vullen en voorziet hun op basis hiervan met de correcte en meest gepaste feedback. Door de ontwikkeling van deze tool ondersteunt Code-on de HR-processen van Atlas Copco waardoor de organisatie meer tijd en middelen kan vrijmaken voor andere essentiële activiteiten.

NMBS Logistics

Momenteel werken Code-on en Communication Matters actief samen aan een nieuw project. Recent besliste NMBS Logistics zich een nieuwe identiteit aan te meten die meer in lijn ligt met de huidige activiteiten en maatschappelijke trends. Voor een organisatie zoals NMBS Logistics is het echter onmogelijk om de activiteiten, inclusief hun online aanwezigheid, stil te leggen tijdens de ontwikkeling van de nieuwe website. Om aan deze uitdaging tegemoet te komen bedacht Communication Matters, in samenspraak met NMBS Logistics, om op korte termijn een voorlopige site te lanceren en deze verder uit te breiden waar nodig. Zo slaagden Code-on en Communication Matters erin om aan de acute noden omtrent branding te voldoen zonder de ontwikkeling van een nieuwe en kwalitatieve website in het gedrang te brengen.

logo

Een website is geen éénmalig iets, het is een levend wezen dat constant aanpassingen vraagt!

Portfolio

Husky marketing planner

Huskymarketingplanner
SAAS
 • SAAS
 • tool
 • django, python

Travelbird

Djangowebstudio
Reiswebsite met dagelijkse promoties
 • High traffic e-commerce site
 • High urgency development
 • Onderhoud en uitbreiding bestaande code

Digital signage web management systeem

wow
Digital signage
 • Digital signage
 • Raspberry PI
 • Online beheer

Web en software toepassingen voor sp.a

Een social netwerk
 • Herdenken van politieke website
 • Social netwerk op maat
 • iOS en android versie in app store

Roeland VZW

Code-on
Taalkampen en vakanties voor jongeren
 • Optimalisatie van de bedrijfsprocessen
 • Administratieve verlichting
 • Diverse groepen van gebruikers

DJ-Matic

Code-on
Encore Music Player
 • Online muziekapplicatie
 • Beschikbaar via browser of app
 • Geschikt voor iOS en Android