"DIGITAL SIGNAGE RASBERRY PI"

Digital signage met Raspberry Pi Het aansturen van 700+ schermen met python

digital-signage

ONZE TAAK

Kun je je een fastfoodrestaurant voorstellen met zijn klassieke menuweergave op grote schermen? We werden door een leverancier van Digital signage gevraagd om voor een fastfoodketen een softwarepakket te ontwikkelen dat verantwoordelijk is voor het beheren en synchroniseren van gegevens van meer dan 700 schermen.

We hebben een aangepaste oplossing ontwikkeld met onze geliefde python om menu's en de advertentiedynamiek te beheren. Onze oplossing verdeelt de nodigde filmpjes naar de juiste Raspberry Pi's en speelt de filmpjes af op de juiste timing. De filmpjes worden ook on-the-fly weergegeven om de prijzen aan te passen, zodat de restaurants kunnen diversifiëren of artikelen op de plank kunnen zetten. Elk restaurant kan beheren, de prijs of de toevoegingen aanpassen die daar moeten worden uitgevoerd.

Technology

Raspberry PI, django, linux

Services

Software ontwikkeling, Python, Architectuur

item.alt

Backend

We moesten een begrijpelijke backoffice produceren die tijdvakken en locatietargets mogelijk maakt. Deze backoffice is gemakkelijk te beheren en maakt het mogelijk prijzen en filmpjes snel te wijzigen voor elke locatie.

item.alt

IOT

Vanwege bandbreedtebeperkingen moesten we ervoor zorgen dat alle films lokaal in de cache konden worden opgeslagen. Daarom kozen we ervoor Rasperry PI te gebruiken met lokale opslag. Daarom moesten we een distributiemodel bouwen dat automatisch al de Rasperry PI's bijwerkt met de nieuwste softwareversies.

item.alt

Filmweergave

Omdat de promotiefilmpjes en prijzentabellen prijzen nodig hebben, hebben we een manier ontwikkeld om de prijzen in de film automatisch te tonen op de correcte plaats.

Raspberry Pi

De Raspberry Pi is een low-cost computer ter grote van een creditcard. Het heeft echter meer dan het oog ontmoet. Deze kleine computer kan praktisch alles doen wat je desktopcomputer ongeveer 10 jaar geleden kon doen. Zodra we begrepen dat de Pi aan onze vereisten kon voldoen en dat dit de meest kosteneffectieve oplossing was, hebben we dit aan onze klant voorgesteld. Een bonus is dat elke Pi is verbonden met een scherm, dus als er een hardwarestoring is, zijn niet alle schermen uit en vervang je eenvoudig de Pi door een nieuwe.

digital-signage-pi
Bekijk project arrow

E-COMMERCE WEBSITE

Wintersport

wintersport_laptop.png
Bekijk project arrow

SAAS PLATFORM

Husky Marketing Planner

husky_laptop.png
Bekijk project arrow
barbecook_laptop