maak een afspraak
Web development bureau
Code-on helpt uw bedrijf zijn werk te vereenvoudigen

Betaalbare apps ontwikkel je met Phonegap!

Apps ontwikkelen met html5 technieken kan veel kosten besparen.

De mogelijkheden met mobile apps zijn eindeloos. Iedere ondernemer zou best overwegen om, weliswaar in lijn met de bedrijfsstrategie, een mobiele app in te zetten. Je kan hier niet alleen de concurrentie te slim mee af zijn maar ook je kan ook een enorme bereikbaarheid genereren. Mobiele apps kunnen voor het behalen van verschillende doelstellingen gebruikt worden. Je kan er bijvoorbeeld interne bedrijfsprocessen mee optimaliseren of je kan een betere communicatie opbouwen met klanten.

Wat is de kostprijs van de ontwikkeling van een app?

Wat is de kostprijs van zoiets en hoe ga je om met de verschillende platformen zoals Android, iPhone, Windows phone, Blackberry? Binnenkort komen daar wellicht nog een paar platformen bij zoals Firefox OS en Ubuntu Phone. Het meest populaire smartphone platform op dit moment is Android van Google. Voor tablets is dat vooralsnog Apple met de iPad. Uiteindelijk zal elke ondernemer goed moeten nadenken over de grootte van zijn budget en wat de doelstellingen zijn van het bedrijf of project.

Er zijn twee manieren om een smartphone app te schrijven. De eerste ontwikkelingsmethode is ‘native’. Voor iOS doe je dat met objective C, voor Android maak je gebruik van Java en voor de Windows Phone wordt weer een andere ontwikkelingsmethode gebruikt. Dit leidt er toe dat je voor ieder type platform de software telkens weer opnieuw zou moeten schrijven of zou moeten vertalen naar een ander platform.

Phonegap

Phonegap heeft hier een oplossing voor gevonden. Samen met andere gelijkaardige frameworks heeft Phonegap voor ieder platform een koppeling geschreven naar die ‘native’ talen. Zo kunnen er hybride apps ontwikkeld worden. Hierbij wordt er een combinatie gecreëerd van HTML5 en Javascript die juist die specifieke functionaliteit zal aanspreken van de gebruikte smartphone. De eindgebruiker zal in de meeste gevallen het verschil tussen een native of hybride geschreven app niet kunnen zien.

De voordelen worden direct duidelijk. Je moet als developer nu nog maar één keer de code schrijven en deze zal daadwerkelijk functioneren op ieder platform en wellicht ook op de toekomstige plattformen zoals Ubuntu smartphone en de Firefox telefoon. We kunnen hier uit opmaken dat meteen een eerste grote kostenpost al wegvalt. De app hoeft immers maar één keer geschreven te worden. Hier stoppen de voordelen echter niet. Omdat grotendeels alles in html5 en javascript wordt geschreven, hoeft er ook geen nieuwe programmeertaal aangeleerd te worden. Het wordt dus eenvoudiger om de app te schrijven en web developers kunnen hun reeds bestaande kennis gebruiken. Met Phonegap kan je dus zeker een derde van de beraamde kosten besparen tegenover ‘native’ ontwikkeling.

Zijn er dan geen nadelen aan het gebruik van Phonegap?

Ja, er zijn er een paar. Phonegap werkt iets langzamer en animaties zullen in sommige gevallen iets minder vlot draaien. Het voordeel om je app ‘native’ te schrijven is dat je heel doelgericht voor een bepaald platform kan schrijven. Dus als de app heel veel animatie, met ingewikkelde berekeningen moet waarborgen, dan kun je beter af zijn door te kiezen voor ‘native’ ontwikkeling. Maar voor de andere 90% van de apps, die voornamelijk zakelijk of data-afhankelijk zijn, kan er wellicht beter voor een html5 framework gekozen worden. Het zal je veel geld en tijd besparen. Hierdoor ontstaat er ruimte in het budget voor eventuele marketing van de app of om meer te experimenteren en extra features te creeëren.

Mocht jij dus een ondernemer zijn die met een geweldig idee rondloopt om een app voor de smarthphone of tablet te ontwikkelen, dan horen wij dit graag.

Op dit moment zijn we op zoek naar een producent van plantzaden...natuurlijk voor het ontwikkelen van een app want we hebben een schitterend idee!

Portfolio

Husky marketing planner

Huskymarketingplanner
SAAS
 • SAAS
 • tool
 • django, python

Travelbird

Djangowebstudio
Reiswebsite met dagelijkse promoties
 • High traffic e-commerce site
 • High urgency development
 • Onderhoud en uitbreiding bestaande code

Digital signage web management systeem

wow
Digital signage
 • Digital signage
 • Raspberry PI
 • Online beheer

Web en software toepassingen voor sp.a

Een social netwerk
 • Herdenken van politieke website
 • Social netwerk op maat
 • iOS en android versie in app store

Roeland VZW

Code-on
Taalkampen en vakanties voor jongeren
 • Optimalisatie van de bedrijfsprocessen
 • Administratieve verlichting
 • Diverse groepen van gebruikers

DJ-Matic

Code-on
Encore Music Player
 • Online muziekapplicatie
 • Beschikbaar via browser of app
 • Geschikt voor iOS en Android