WEB CONFERENCE WEB EVENT EDUCATION

Vergaar kennis, expertise en motivatie: hoe wij ACE Conf bijwonen in Krakau

Bij Code-on streven we ernaar nieuwe technologieën te leren en zo veel mogelijk op de hoogte te blijven van de webtrends. Een van de dingen die onze vaardigheden en ons team een ​​boost geven bij het aanpakken van mogelijke problemen, is eenvoudigweg een webconferentie bijwonen. Naast het nuttigen van gratis koffie en netwerken, zijn er verschillende sessies en workshops, wat nuttig voor ons is om met de laatste trends bij te blijven als een web-ontwikkelingsbedrijf.

Dit jaar namen we deel aan een 10e editie van beruchte ACE Conf in Krakau, een van de grootste webconferenties in Centraal-Europa. Wat was er zo goed aan?

design UI UX conference

Empathie op de werkvloer, meer agility en human centered design

Dit jaar was bijzondere uitgave van de ACE Conf, want het was de 10de editie. Sinds de eerste editie hebben ze veel positieve feedback ontvangen. Jaar na jaar selecteerden de organisatoren de populairste onderwerpen, de sprekers brachten zeer belangrijke vragen naar voren en werkten op alle mogelijke manieren met de deelnemers samen.

De focus van deze editie lag op het verbeteren van de processen binnen een organisatie en empathie op de werkvloer, dit werd gebracht door de fantastische Sharon Steed, een Keynote-expert in organisatiecultuur.

Enterprise Lean Coach Jess Long heeft onze ogen geopend voor de Agile Mindset. De agile mindset kan een voortdurende verbetering van het web ontwikkelingsproces opleveren, maar het kan ook leiden tot mislukkingen. Hoe verbeteren we de organisatie en vermijden we mislukkingen? Hoe implementeren we de nieuwe processen op een correcte wijze?
Jess Long hielp de waarden en principes van Agile beter te begrijpen tijdens een workshop. We werkten samen, pakten enkele van de beste belemmeringen aan en hielpen elkaar om een ​​theoretisch product te creëren als team. Dit motiveerde ons om terug te keren naar onze werkomgeving om met deze nieuwe inzichten aan de slag te gaan.

Dit motiveerde ons om terug te keren naar onze werkomgeving om met deze nieuwe inzichten aan de slag te gaan.

Open sessies

Het beste idee dat de organisatoren konden verzinnen was om ons de gelegenheid te bieden om te spreken en onze eigen sessies te houden. Problemen waar je mee worstelt? Wil je de oplossing vinden? Of voel je gewoon dat je niet alleen bent? Steek uw hand op en spreek.

Elke vrijwilliger kon een sessie registreren en iedereen die mee wilde doen, kon komen, luisteren en overleggen met collega's. We hebben onze expertise gedeeld en geleerd van andere collega's in de IT-sector. O.a over hoe efficiënt met een team op afstand te werken, hoe je je communicatie kan verbeteren naar klanten toe en hoe common goals leiden tot betere eindresultaten. Samenwerken geeft nieuwe inzichten, op een manier een online cursus dit niet kan. Daarenboven was het een geweldige manier om ons netwerk uit te breiden met andere agentschappen over de hele wereld!

Begrijp je de noden van je klant als ontwerper

Een andere training die onze designer tijdens een workshop bijwoonde, werd georganiseerd door Sabre, de toonaangevende leverancier van technologische oplossingen in de reisindustrie.

Hun team van UX-ontwerpers en een Scrum Master hielpen onze designer om door het volledige cyclusproces te gaan, van luisteren naar het probleem van een gebruiker, het definiëren van problemen, tot het vinden van tools en inzichten te bedenken die oplossingen aanreiken die voldoen aan de behoeften van de gebruiker.

Dus was het de moeite?

Absoluut! UX-evenementen zijn één van de beste manieren om User Experience te leren, je vaardigheden te vergroten en je netwerk uit te breiden met professionals die dezelfde passie delen. Het een goed gevoel om net zoveel mensen te ontmoeten die van internet houden als wij!

Het is niet alleen belangrijk om in contact te komen met deelnemers, maar ook met de sprekers after stage. We hebben gesproken met experts van Keynote, Adobe, HSBS en vele anderen en hebben heel wat interessante ideeën opgedaan .

"Verbind jezelf met levenslang leren ..." dat is ons werkveld misschien wel één van de hoogste waarden.